Insamling

Hej vänner!
Jag och Hanna vill tacka er så himla mycket för era bidrag till vår insamling som vi hade innan vi åkte. Det känns så otroligt bra att kunna hjälpa barnhemmet, och det är helt tack vare er.
Nedan kommer en redovisning av vad vi har lagt pengarna på än så länge:
– Bröd 50kr
– Leksaker till de små, skolgrejer till skolbarnen och saker till discot 1360kr
– Fisk+resa för att köpa den 160kr
– Godis 65kr
– Bussresa för att kunna åka och se de äldre barnen tävla i en skolturnering 115kr
– Kredit till telefon 50kr
– Ris, bönor, tomat och garré (pulver som de har i mat) 2070kr

Vi har hittills använt 3870kronor, ungefär. För tillfället har vi 5280kronor kvar, men nu kommer vi till den faktiska anledningen med detta inlägg – det finns så mycket mer som behövs göras och som vi vill hjälpa till med.

Vi har redan bestämt att vi kommer köpa ytterligare en matomgång (2070kr) så de har för en månad till när vi åker. Vi kommer även lägga pengar på att köpa en ny kylbox, de använder den varje dag för att bära mat till skolan och just nu läcker den. De äter just nu ur håliga skålar och har inte skålar till alla barnen så de får dela. Därför ska vi fylla på med ett gäng skålar. Varken frysboxen eller skålarna kommer vara så dyra men det är saker de behöver.

Det de egentligen också behöver är nya skolbänkar till de små samt kläder och skor (som alltid är välkommet). Men det vi måste prioritera först är att förbättra barnens sovsituation. Som det ser ut nu har de äldre pojkarna två rum med 5 respektive 6 sängar. De äldre tjejerna har ett rum med 10 sängar. Så långt är det okej. Men de mindre barnen sover just nu blandade killar och tjejer, och de sover 20 barn i ett lite större rum. Det är då 4 barn som sover i 3 sängar. Sen är där en ganska okej madrass som är runt 2*3,5 meter, på den sover det 10 barn. De sista 6 barnen sover på en madrass som är så otroligt tunn, de ligger i princip på golvet. Och den är dessutom inte så stor..
Nu kanske ni förstår varför vi vill köpa sängar åt barnen. Vår tanke är då att köpa våningssängar med 3 sängar på höjden för att spara så mycket plats som möjligt och så att så många barn som möjligt får sova i en säng.
Vi vet inte exakt vad det kommer kosta att köpa sängar, vi får betala för virket, madrass och för att någon ska bygga de.

Vi ber er därför att snälla bidra till vår andra ”slutspurts”-insamling så att vi kan genomföra detta.
Om vi får pengar över kommer vi högst troligt lägga det på skolbänkar. För de är också väldigt viktiga, men vi tänker att sängar går före.

Alla bidrag är välkomna, varje krona räknas och kan göra stor skillnad för våra barn! Om du vill hjälpa oss att hjälpa barnen lite till går det bra att swisha till 0762-224943.

Åter igen – Tusen tack för allt ni redan gjort! Det är guld värt för oss och för barnen. KRAAAAAAM

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *